Even voorstellen

Wie ben ik?

Mijn naam is Erna Stavenuiter-Dijcks. Sinds 2010 werk ik als psychosociaal therapeut in mijn zelfstandige praktijk aan huis, waar ik een fijne, ruime praktijkruimte tot mijn beschikking heb. Het werk dat ik doe is niet toevallig op mijn pad gekomen. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in gedrag van mensen. Ik zag de overeenkomsten in gedrag maar ook de verschillen. Heel graag wilde ik weten waarom deze verschillen er waren. Ook zag ik de verschillen in temperament en in gevoeligheid.

Na een jarenlange wens om een studie te gaan doen, heb ik de knoop doorgehakt toen ik eind 30 was … ik startte met de HBO-studie voor psychosociaal werk. Dit was een goede keuze, de studie paste bij mij en de lesstof boeide mij enorm! Je kunt wel zeggen dat ik een laatbloeier was.

“Mijn werk als psychosociaal therapeut doe ik met veel plezier en passie.”

Ik vind het mooi om te zien hoe mensen, op elke leeftijd, een groei kunnen doormaken en problemen het hoofd leren bieden. Ik doe het werk als psychosociaal therapeut met veel plezier en passie!


Waarom koos ik voor psychosociale therapie?

Het raakt mij dat ik in mijn werk veel mensen tegenkom die te maken hebben met onzekerheid en een laag zelfbeeld. Velen vinden het moeilijk om voor zichzelf op te komen in onze maatschappij, waar botheid en ook agressie steeds meer de boventoon voeren. Ik vind het fijn om mensen te helpen beter in hun kracht te komen staan. Door de gesprekken die we voeren, de oefeningen die we doen en de handvatten die ik kan bieden, kan ik mijn steentje bijdragen. Een respectvolle benadering hierbij vind ik belangrijk.

In de assertiviteitstraining die ik geef, loopt deze waarde als een rode draad door de onderwerpen die behandeld worden. Opkomen voor jezelf kan namelijk ook op een respectvolle manier!

Naast mijn opleiding, na- en bijscholing en ervaring door inmiddels heel veel gesprekken met cliënten, neem ik ook een stuk levenservaring mee in mijn contacten met cliënten. Gelijkwaardigheid, respect, menselijkheid en betrokkenheid vind ik belangrijk in de gesprekken die ik voer.

Hoogsensitiviteit

Tijdens mijn opleiding las ik een artikel over het onderwerp ‘hoogsensitiviteit’. Er werd gesproken over hoogsensitieve personen, ook wel HSP’s genoemd. Het artikel boeide mij. Mede omdat ik nogal wat eigenschappen van mijzelf herkende. Ik ben mij vervolgens verder gaan verdiepen in het onderwerp. Voor kinderen was er op dat moment al genoeg aan therapie en trainingen beschikbaar. Daarom heb ik besloten om mij te richten op volwassen HSP’s.


Scholing

Na de 4 jarige HBO-opleiding voor psychosociaal werk heb ik mij verdiept in het onderwerp hoog sensitiviteit en hiervoor nascholing gevolgd. Voorbeelden van andere scholing en cursussen:

  • HBO Medische Basiskennis (MBK)
  • Mindfulness
  • Basistraining Emotionally Focused Therapy (EFT)
  • Houd me vast-training (EFT)
  • Integral Eye Movement Therapy (IEMT)
  • Hypnotherapie

Wil je een afspraak maken, informatie ontvangen of jezelf opgeven voor een training?

Maak een afspraak, neem contact op of meld je aan!

Liever bellen? Bel dan naar: 06-44145243

Algemene Voorwaarden | Privacy Policy
KvK: 51966271