Over de praktijk

Praktijk voor psychosociale therapie, coaching en training

 

Praktijk de Driesprong, opgericht in 2010, is een praktijk voor psychosociale therapie, coaching en training.

De naam ‘Praktijk de Driesprong’ is gekozen om 2 redenen:

    • Het pand heeft jarenlang de naam ‘Hoeve de Driesprong’ gehad, vanwege de ligging aan een T-splitsing. Een bord met deze naam prijkte op de gevel. Ik vond het een mooie gedachte om de naam voort te zetten in de naam van mijn praktijk.
    • De tweede reden is de symbolische betekenis die ik aan de ‘driesprong’ geef. De drie armen van de driesprong staan voor mij symbool voor ‘heden, verleden en toekomst’. Deze drie elementen, die van ieders leven deel uitmaken, komen samen in de gesprekken die ik met cliënten voer.

De praktijk is er voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. Ik bied individuele consulten, trainingen en soms workshops aan.

 


Waarom kiezen voor Praktijk de Driesprong?

Praktijk de driesprong

“De therapeut kijkt naar de mens als geheel en niet alleen naar de klacht of het probleem.”

Praktijk de Driesprong is een praktijk voor psychosociale therapie. Dit is een laagdrempelige, praktische, psychologische manier van hulpverlening. De therapeut kijkt naar de mens als geheel en niet alleen naar de klacht of het probleem. Dit wordt ook wel een holistische benadering genoemd.

Niet bij iedereen is bekend dat voor een groot aantal klachten of problemen de mogelijkheid bestaat om een psychosociaal therapeut te bezoeken. Veel mensen bezoeken in eerste instantie de huisarts met hun (psychische) klachten, die hen vervolgens vaak doorverwijst naar de reguliere GGZ. Voor de consulten bij een psychosociaal therapeut is geen verwijzing van de huisarts nodig. Vergoeding kan plaats vinden vanuit de aanvullende verzekering, i.p.v. de basisverzekering. Het eigen risico wordt hiermee niet aangesproken.

 

Mijn werkwijze:

Ik snap dat het een grote stap kan zijn om je kwetsbaar op te stellen en je problemen op tafel te leggen, zeker bij iemand die tot nu toe een vreemde voor je is.

Ik vind het daarom belangrijk dat je weet dat er met aandacht naar je zal worden geluisterd. Er wordt voldoende tijd voor je vrijgemaakt. Mijn doelstelling is om je te helpen in jouw persoonlijke groei. Daarnaast geef ik je handvatten om beter om te kunnen gaan met de obstakels in jouw leven. Ik wil je dus eigenlijk helpen met het beste uit jezelf te halen. We starten met een intakegesprek om kennis te maken en om duidelijk te krijgen wat jouw klacht of probleem is en hoe ik je daarbij zou kunnen helpen.

Tijdens mijn gesprekken stel ik gelijkwaardigheid, respect, menselijkheid en betrokkenheid centraal.

 

Soorten behandelingen:

Op de welkomstpagina kun je lezen voor welk type klachten en problemen je terecht kunt. Het kan ook zijn dat je geen specifieke klachten hebt maar ‘gewoon’ niet lekker in je vel zit of door veranderingen in je leven de boel op een rijtje wilt zetten. Ook dan ben je van harte welkom.

 


De locatie van Praktijk de Driesprong

Praktijk de Driesprong is te vinden aan de rand van Heerhugowaard en dichtbij Alkmaar, gelegen in een landelijke en rustige omgeving, maar wel dichtbij de bebouwing. De lichte en ruime praktijkruimte leent zich goed voor zowel trainingen als individuele gesprekken.

 

Bereikbaarheid

De locatie ligt in de buurt van uitvalswegen en is goed bereikbaar met de auto. Via het openbaar vervoer komen is mogelijk met buslijn 6 (uitstappen op de Oost tangent ter hoogte van het park van Luna en sportschool My Health Club).

Van de bushalte tot de praktijk is het nog zo’n 10 minuten lopen. Ook met de fiets of scooter is de locatie goed bereikbaar.

 

 


Wil je een afspraak maken, informatie ontvangen of jezelf opgeven voor een training?

Maak een afspraak, neem contact op of meld je aan!

Liever bellen? Bel dan naar: 06-44145243

Algemene Voorwaarden | Privacy Policy
KvK: 51966271