Sociale angst

Wat is sociale angst?

een meisje met sociale angst en angst voor mensen

De meeste mensen zien er wel eens tegenop om naar een afspraak, bijeenkomst of feest te gaan.  We vragen ons allemaal wel eens af wat anderen over ons denken. Dat is menselijk.

Wanneer je echter in het bijzijn van anderen overmatige spanning voelt en daarom contacten met andere mensen (liever) vermijdt, dan kan er sprake zijn van sociale angst. In het dagelijks leven is dit erg vervelend. Het is moeilijk om te functioneren wanneer je jezelf het liefst opsluit in je kamer; afgesloten van de buitenwereld.

Je bent vooral bezig met ‘wat anderen van en over jou denken’. Aanvullend kun je ook last hebben van blozen, transpireren, hartkloppingen of stotteren.

Maar stel je voor dat je beter om kunt gaan met deze angst.

Bedenk eens hoe het leven zou zijn zonder constant gespannen te zijn. Of dat je bijvoorbeeld zonder transpiratie gesprekken kunt voeren met anderen?

Ja, ik wil graag werken aan mijn angst


Hoe help ik jou bij de sociale angst?

  • Samen met jou ga ik eerst kijken welke situaties jou stress geven. Op deze manier ontdekken we wellicht specifieke patronen.
  • We gaan kijken wat er op deze momenten lichamelijk en geestelijk met jou gebeurt.
  • Vervolgens gaan we een plan van aanpak maken om je te helpen minder spanning te ervaren in contacten met anderen.
  • Tot slot: de sociale angst overwinnen.

Wil jij de stap maken? Neem dan contact op voor een individueel consult, of bekijk de beschikbare groepstrainingen. Je bent van harte welkom.


Wil je een afspraak maken, informatie ontvangen of een training volgen?

Maak een afspraak, neem contact op of meld je aan!

Liever bellen? Bel dan naar: 06-44145243

Algemene Voorwaarden | Privacy Policy
KvK: 51966271